Nasaud, Piata Unirii nr.15

tel:0263/361026
email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Proiecte in parteneriat

Anul 2016 a însemnat pentru administrația năsăudeană dezvoltarea unor noi relații de parteneriat. În anul 2016 au existat parteneriate atât la nivel local cât și la nivel internațional.

         La nivel local au existat un număr de 9 parteneriate în anul 2016 și un număr de 6 parteneriate externe, derulate în vederea depunerii proiectului „Solidarity without borders” cu instituții similare din: Malta, Polonia, Croația, Italia, Portugalia și Spania. Cele 9 parteneriate interne derulate în anul 2016 sunt:

·        Parteneriat derulat cu  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în vederea desfășurării de acțiuni comune de mediatizare și prevenire a consumului de droguri.

·        Parteneriat cultural derulat cu Asociația Filatelică „Bistrițeana”, realizat în vederea organizării Expoziției Filatelice „Virtus Romana Rediviva” dedicată nașterii a 150 de ani de la nașterea poetului George Coșbuc.

·        Parteneriat pentru noul Plan de Dezvoltare Locală al GAL „Țara Năsăudului”, parteneriat inclus în Strategia de Dezvoltare, pentru alocarea financiară 2016-2020.

·        Parteneriat încheiat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în vederea derulării Campaniei de colectare a bateriilor și acumulatorilor uzați „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”.

·        Parteneriat cu Clubul Copiilor Năsăud și cu Centrul de Voluntariat Năsăud pentru derularea unor campanii de colectare și valorificare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, în vederea protejării mediului înconjurător.

·        Parteneriat cu Asociația ASTRA Năsăud în cadrul proiectului „Tabăra acasă la noi”. Primăria orașului Năsăud a susținut realizarea activităților proiectului pe raza orașului Năsăud.

·        Parteneriat cu Asociația ROMACT pentru elaborarea Planului de Acțiune privind Incluziunea Romilor în Strategia de Dezvoltare Locală.

·        Parteneriat încheiat cu Asociația Economic în vederea dotării unui spațiu de joacă de pe raza localității.

·        Parteneriat derulat cu Fundația Romenien Group Schoonebek, care în cursul anului 2016 au transmis un transport umanitar pentru Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud.

·        Parteneriat derulat de Primăria Orașului Năsăud cu Asociația Arme Hundseelen Aus Romanian pentru toți câinii din adăpostul public. Aceștia primesc hrană zilnic și și medicamente de primă urgență. În anul 2016 au fost dați spre adopție externă un număr de 47 câini în Germania, Anglia și Austria și un număr de 5 câini care au fost adoptați  pe plan local. Din fondurile asociației, curtea interioară a fost îngrădită, realizându-se astfel un spațiu pentru plimbarea în aer liber și de socializare a câinilor cazați în adăpost.